• Telefon: +381 33 715 110
  • Email: office@skynet.co.rs
  • Radno vreme: 09:00 to 17:00

Nijazije Musabegovića br. 5, 31300 Prijepolje

PROIZVODI

Infracrvene barijere detektuju prisutnost provalnika emitovanjem infracrvenih snopova

Image
Kada se infracrveni zrak prekine, detektor će aktivirati alarm.
 
Barijere se obično isporučuju u kompletu od dva uređaja, gde je jedan uređaj prijemnik, a drugi predajnik. Predajnik i prijemnik su uvek postavljeni suprotno jednan drugom; na razdaljinama koja mogu biti i preko 300 metara (zavisi od samog proizvođalča); predajnik emituje 2 i više infracrvena zraka ka prijemniku. Tehnologija služi za obezbeđivanje velikih dužina (perimetarska zaštita), a može se koristiti i u kompletima od 3 i više barijera kako bi se napravila što kompleksnija zaštita.
Broj potrebnih barijera, njihovu veličinu odnosno broj snopova određuje perimetar koji želite da obezbedite
 
Mogu da budu bežične i žične (koriste AC ili DC napajanje)
 
Mogu da budu za unutrašnju i spoljašnju montažu

Koje su prednosti infracrvene barijere?

Aktivne infracrvene barijere se ne smeju mešati sa PIR (Passive Infra Red) detektorima koji, u  osnovi, ne emituju bilo kakav zrak. Umesto toga, PIR detektuje kretanje izvora toplote (osoba, životinja, vozilo…) i ako ih otkrije aktivira alarm.

Za razliku od PIR detektora, aktivne infracrvene barijere imaju vrlo preciznu oblast detekcije, tako da se mogu koristiti na otvorenim lokacijama i blizu otvorene ograde bez rizika od neugodnosti ili lažnih alarma izazvanih aktivnostima izvan zaštićenog područja. Stoga su posebno pogodni kako za detekciju upada tako i za praćenje CCTV sistema gde je potrebna visoka stopa detekcije sa minimalnom stopom lažnog alarma.

Mogu se konfigurisati da prate perimetar, prilazne puteve, otvorene prostore, farme, stovarišta, magacine, bazene, neograđene oblasti…

Image

Niska stopa lažnog alarma

Infracrvene barijere koriste više snopova, kao i posebnu tehniku za filtriranje lažnog alarma, one aktiviraju alarm samo kada se više snopova prekine istovremeno. Pogodne su za područja gde je potrebna visoka stopa detekcije sa minimalnom stopom lažnog alarma.

Mala potrošnja energije

Aktivne infracrvene barijere imaju malu potrošnju električne energije, tipične barijere koriste žično povezivanje i AC ili DC 12-13,8V izvor napajanja. Postoje i bežične infracrvene detektori koje mogu koristiti solarni panel kao glavni izvor.

Zaštita velikog dometa

Aktivni infracrveni snop može da obezbedi domet detekcije i preko 300 metara, jer će infracrveno svetlo biti fokusirano tako da formira snop pomoću posebnog sočiva. PIR detektor pokreta nudi samo pokrivanje kratkih razdaljina (otprilike 110 stepeni i do 12 metara udaljenosti).

Niski troškovi

U poređenju sa drugim rešenjima za zaštitu permetra (električna ograda, ultrazvuk, aktivna tomografija, elektro-magnetno polje, pasivni zvuk…) infracrvene barijere predstavljaju rešenje koje radi isti posao, efikasno, a uz niže troškove.

Contact us

+381 33 715 110 - Prodaja


Location

Nijazije Musabegovića br. 5

31300 Prijepolje

Srbija


Send us email

office@skynet.co.rs


demo

Kompletna IT rešenja

" SKYNET " je firma sa sedištem u Prijepolju. Osnivač firme, kao i zaposleni u istoj iza sebe imaju dugogodišnji rad iz oblasti informacionih tehnologija. Jedini smo u Zlatiborskom okrugu koji možemo da vam ponudimo kompletno IT rešenje (softver, hardver, računarske mreže, Internet, Video nadzor, Alarme, PP Zaštita) za unapređenje Vašeg poslovanja.

KONTAKTIRAJTE NAS

 

STATISTIKA POSETA

0024963
Danas
Ove nedelje
Prošlog meseca
UKUPNO POSETA:
13
105
1771
24963


Your IP:54.92.164.9

RADNO VREME

Ponedeljak - Petak
od 09:00 do 17:00
Subota
od 09:00 do 15:00
Nedelja
Zatvoreno

Za radno vreme praznicima informišite se putem telefona.